nominerede

 kravlingprisen for tv og foto 2017

Malene Anthony Nielsen
Fotojournalistik, DMJX

 

En stærk minidokumentar om 8-årige Alberte, der lider af en sjælden alvorlig sygdom. Den er velproduceret og velfortalt. En styrke er, at Alberte træder frem som en enkel, skarp, smuk og umiddelbar fortæller, der reflekterer stærkt og ærligt over sin egen situation, samtidig med at hun forstår alvoren. Drømme og liv, der bliver sat op over for forældrenes umenneskelige hårde kamp og situation. Fortællingen bliver holdt i et personligt og poetisk flot billedsprog. Det er en stor gennemført produktion af en elev alene. Det er forfriskende at emnet om dødelig sygdom og børn denne gang er fortalt hovedsagligt gennem det syge barn selv. Det gør den rørende og faktisk også befriende og livsbekræftende.

Er det nu jeg skal dø?

Anders Rye Skjoldjensen
Fotojournalistik, DMJX

 

En flot fotografisk fortælling om de unge drenge, der bliver tilbage på vestkysten, mens pigerne drager mod byerne for at uddanne sig. En på overfladen ikke umiddelbar synlig historie, men i fotografens til og fravalg vokser historien frem og bliver meget synlig. I det næsten totale fravær af kvinder, tager fotografen personlig stilling til sin vinkel og giver et forfriskende modspil til journalistikkens traditionelle objektive rolle.

Billedsproget er stille, poetisk, drømmende og rummer meget af fotografens personlighed. Det er modigt at fotografen i den grad benytter det personlige fotografi i tilgangen til en reportage. Det stille sprog åbner op for fortolkning og fantasi hos læseren. Derudover er der en fin reference til Skagensmalerierne, hvilket er en god krølle til netop denne historie.

Drengene fra vestkysten

Emma Agergaard Svendsen
TV- og Medietilrettelæggelse, DMJXKan man fotografere eller filme et kompliceret sagsforløb? Ikke umiddelbart, men her er det i den grad lykkedes alligevel at visualisere en omfattende sag på en enkel, elegant og letforståelig måde. Det er en kendt problemstilling at skulle hæve tunge historer, der er umulige at visualisere. Her bliver det til en forløsende leg.

Elementerne er i enhver detalje utrolig kreativt udført, og baserer sig på et kæmpe datamateriale. Elementerne bliver brugt i en gennemført sammenhængende stil. Den fungerer fremragende på forskellige nye medieplatforme. Den fungerer ikke bare på desktop, men også på tablet og smartphone. Den taler et fremsynet sprog både til mediernes websider og til sociale medier. Den er inspirerende og viser en ny vej for visuel journalistik.

Forstå Tibetsagen
på fem minutter

projekterne er valgt ud af

Joachim Adrian
Fotojournalist

Søren Lorenzen
Billedchef, Berlingske

Sofia Busk Hansen,
Fotojournalist

Mira Jargil
Instruktør


tilbage